senyum selalu

Sunday, January 31, 2010

TUTORIAL PASANG NUFFNANG KAT BLOG

Posted by sakura ilz at 5:49 PM
act aku buat nih untuk sorang member aku yang baru nak berjinak-jinak dengan nuffnang dia...dah lama dia reg nuffnang tp dia x reti nk letak code NN kat mane..so aku wat nih untuk dia la or sapa2 yang belum tahu...bg yg dah tahu hihikhik tutp mata je la yerk....

aku lebih suke gunakan gambar dari tulis panjang lebar...so hope dapat membantu:


1) Log in NN 
2) Pastikan status "Glitterati"
3) Klik Add Ads dan copy code yang ada disitu
4) Log in Blog anda dan pilih Layout >>>Add a gadget>>>>then pilih  HTML (langkah 3)
5) Paste kot td kat situ
6) Letak kan add NN berdasarkan tempat yg betul .Ada 3 tempat yang perlu di letak..kalau x tahu   jugak..pilih tutorial untuk blogger di bawah Ad placements..rujuk gambar 5
7)Then click save jadi ler..
8) Nk buat floating add??t jap jap lagi aku tambah...aku dah nk pengsan nih 

hikhik....semoga berjaya



ops lupa gambar nih aku guna PHOTOSCAPE cantikkan...so korang leh download kat blog aku installer dia

6 comments:

kakchik on February 1, 2010 at 7:03 PM said...

Salam ILA. Baguslah ILA sudi menolong kawan. Rasanya kakchik bolehlah minta kawan kakchik yg dua orang tu rujuk ke sini sebab diorang pun tak tau nak letak iklan. Kakchik pula tak sempat nak buat entri khususu. Boleh la kan.

ila on February 1, 2010 at 8:11 PM said...

ehheh boleh je kak..no hal punya

Frantz-Senpai on February 2, 2010 at 6:55 AM said...

camne nak buat yang floating ads tuh?

ijad on February 2, 2010 at 7:52 AM said...

saya guna iklan yang lain..

Anonymous said...

This is my fіrst time ρay a visit at
here and i am trulу impresѕed to read all at one
place.

Mу weblog ... payday loans

Anonymous said...

Brumett's Garden (2008), Misfortune Smiles (2008), Next Caller (2008), Now That You're
Dead (2008) and all of these films famous and get the award
from award show of films industries. And there is also
a very cheap Pro Tools M-Powered that can be used with dozens of cheap M-Audio interfaces.
I am not talking about composing an entire symphony and playing it back
like a parroting robot.

Also visit my web site; MOTU Digital Performer v8.02 free download

 

INI VILLA SAYA Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez