senyum selalu

Friday, January 1, 2010

Tips Tingkatkan Trafik Nuffnang

Posted by sakura ilz at 9:45 PM
assalammualaikum...
entry kali ni aku saje je menyebuk nak ajar cara-cara tingkatkan traffic blog sedangkan blog aku pun hidup segan mati tak mau..hahahha aku punya blog dah dekat 5 bulan rasanya tp belum penah cash out apa2 pun..huhuh tp blog adik aku n kakak aku dah start cash out da..sedangkan diaorg join nuffnang pun lewat..sedih tau aku....


tp skng aku nk bg korang tips-tips yang berguna untuk korang tarik traffic..kemungkinan ada yang dah tau so diam-diam la yg dah tau yer..aku ajar yg x tahu hehehe..


1. Ko kene la ada nuffnang akaun dan pastikan akuan ko glitterati heheh

2.
Tinggalkan komen di blog lain

yang nih aku biasa sgt2 buat tp x la prktikal sgt sebab diorg pun x rajin sgt nk lawat2 blog nih melainkan korang memang jadi pengunjung setia blog2 diaorg...

3.
Letak ads di tempat yang sesuai.
Kau wajib letak 3-3 jenis ads sekali. Kira ada Leaderboard, Rectangle dan Skyscraper, semua kau kena letak. Dan aku perasan mostly rectangle ads dan skyscraper ads lebih mudah nak keluar iklan dari Leaderboard. Jadi bila letak ads-ads ni, ada rate-rate yang nuffnang bagi. Dia tak kira sekali. Kalau LB, ada duit LB, kalau SS, ada duit SS sendiri. Tak rugi pun kau letak semua kan? Hanya biar dia run dan tunggu orang klik saja. Nilai ads memang tak tetap, tapi ranging from rm0.25 to rm1.25.


4. Submit ke social bookmarking
submit setiap blog post ke mana-mana social bookmarking yang wujud di luar sana. Social Bookmarking adalah sebuah laman yang membolehkan sesiapa sahaja untuk menemukan, mengirimkan, menyebarluaskan dan memberikan undian (vote) terhadap sebuah artikel yang dihantar ke laman social bookmarking tersebut. Antara contoh laman social bookmarking paling popular adalah Digg.com, StumbleUpon.comdan juga Del.icio.us

5. Sentiasa update blog
Saya sentiasa update setiap hari
blog saya ini. Blog lain, saya tidak ada masa untuk kemaskini.

Sekurang-kurangnya sekali sehari. Sebab nuffnang akan bubuh buffered campaign dekat blog yang ada frequent update sahaja. Bila kau tak update, macam mana nak dapat traffic kan? Melainkan blog kau blog download 3gp melayu terbaru, atau pun blog porno.

6.Saya guna Global CPC Ads di
blog yang saya pasang iklanNuffnang.

7.
Innit.
Bila kau dah ada status Glitterati, kau boleh guna Innit. Di innit kau boleh 'ping' blog kau untuk notify pada pengguna Innit juga sebagai tanda kau ada buat entri baru. Innit bagus sebab reader tu dah memang from nuffnang user jugak. Jadi traffic yang kau dapat memang valid dekat mata nuffnang. Senang saja guna. Kau update blog, kau login
Innit dan auto detect your newest entry. Dia akan detect entri paling latest kau dan publish dekat Innit.


8.Guna Mybloglog and lain-lain
Gunakan MyBlogLog. SignUp ke MyBlogLog & join ke semua MyBlogLog communities (max. 15 communities per hari), dan anda akan melihat visitor akan berdatangan ke blog anda dari MyBlogLog..

9. Saya sentiasa masuk ke akaun
Nuffnang, untuk kemaskini akaun.

10. Jualan barang-barang Cara ini tersuci aku rasa. Itu kalau korang berurusniaga dengan baik dan bukan penipu. Contoh paling terdekat ialah lelong.com @ murah.com.my @ ebay . Korang hanya perlu sediakan satu page untuk promosi iklan untuk dijual . Apa-apa pun jual asalkan sesuai dengan website korang . Berurusniaga melalui internet memerlukan korang jujur . Kalau tak jujur, korang akan dicop sebagi nama SCAM . Awas sekali .





tu je le tips yang aku bleh bg..jaangn korang guna cara yng bukan2 plak nk traik traffic x elok tau

1 comments:

honey on December 13, 2009 at 11:59 PM said...

=)

 

INI VILLA SAYA Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez